Life

Wat is morbide obesitas?

Wat is morbide obesitas?

Morbide obesitas (ernstig overgewicht) Morbide obesitas, Latijn voor gezetheid of dikte, staat voor ernstig overgewicht. Mensen met morbide obesitas hebben een teveel aan lichaamsvet en gaan daarmee over de grens van een gezond lichaamsgewicht.

Hoe komen mensen met obesitas in aanmerking voor behandeling?

Sommige mensen met obesitas kunnen in aanmerking komen voor een behandeling met GLP-1-hormooninjecties. GLP-1 is een hormoon dat vrijkomt uit de darmen na een maaltijd. Het werkt in op het deel van de hersenen dat de eetlust regelt en het zorgt voor een voldaan en minder hongerig gevoel.

Wat is een eerste keus in de behandeling van obesitas?

obesitas Advies. Eerste keus in de behandeling van obesitas bij volwassenen en kinderen is een (intensieve) gecombineerde leefstijlinterventie (gezonde voeding, verhogen lichaamsactiviteit en eventueel psychologische begeleiding). Medicamenteuze interventies worden in het algemeen ontraden.

Waarom is obesitas een ziekte?

Obesitas is een ziekte: dat betekent dat er medische aandacht op het gebied van preventie, (NVK) gekozen het beleid bij kinderen met obesitas alleen te laten plaatsvinden in huisartsenpraktijken waar een aantal gestructureerde praktijkvoeringaspecten aanwezig is en multidisciplinaire afspraken zijn.