Blog

Is Epke Zonderland arts?

Is Epke Zonderland arts?

Waarom ben je als arts in een verpleeghuis aan de slag gegaan? ‘Ik zag een advertentie in de krant voor de campagne Extra handen voor de zorg. Ik heb naast mijn sportcarrière geneeskunde gestudeerd, en werkte sinds mijn afstuderen een dag in de week in de sportgeneeskunde.

Hoeveel broers heeft Epke Zonderland?

Herre Zonderland
Geeske ZonderlandJonah Zonderland
Epke Zonderland/Siblings

Wat is de bijnaam van Epke Zonderland?

Epke Zonderland
Zonderland met olympisch goud in 2012.
Persoonlijke informatie
Volledige naam Epke Jan Zonderland
Bijnaam The Flying Dutchman De Leeuw uit Lemmer Epic Zonderland Epke Wonderland

Waar komt Epke Zonderland vandaan?

Lemmer, Netherlands
Epke Zonderland/Place of birth

Met wie is Epke Zonderland getrouwd?

Linda Steengeh. 2016
Epke Zonderland/Spouse

Welk beroep heeft Epke?

Gymnast
Epke Zonderland/Professions

Is Epke Zonderland tweeling?

Samen met mijn twee jongere broers Epke en Johan en mijn oudere zus Geeske stapte ik in de wereld die topturnen heet.

Hoe heet de broer van Epke Zonderland?

Turnfamilie. Op mijn vierde ben ik met turnen begonnen bij de plaatselijke gymvereniging DOS in Lemmer. Mijn zus Geeske (1981) en mijn broers Herre (1983) en Johan (1984) zaten al op gymnastiek en het leek mij leuk om ook eens een keer mee te gaan.

Wat heeft Epke Zonderland?

Zonderland kampte in de afgelopen periode langdurig met gezondheidsklachten. Hij werd al jaren gehinderd door hardnekkige verkoudheid met verstopte holtes tot gevolg. Trainen werd daardoor vaak lastig, hij verloor 6 kilo aan spieren en vet.

Welke prijzen heeft Epke Zonderland gewonnen?

Epke Zonderland is drievoudig Europees en drievoudig wereldkampioen op de rekstok. In 2012 won hij ook de olympische titel op dit onderdeel. In 2021 deed de afgestudeerd arts in Tokio voor de vierde keer mee aan de Olympische Spelen.

Waar woont Epke?

Epke is geboren op 16 april 1986 in de Friese plaats Lemmer, waar hij tevens is opgegroeid. Epke woont momenteel in Heerenveen en heeft een vriendin.

Hoeveel titels heeft Epke Zonderland?