Tips and Tricks

Is Xarelto een antistollingsmiddel?

Is Xarelto een antistollingsmiddel?

Sinds een aantal jaren zijn nieuwe antistollingsmiddelen beschikbaar. Het betreft de middelen dabigatran (Pradaxa®), rivaroxaban (Xarelto®), apixaban (Eliquis®) en edoxaban (Lixiana®).

Welke medicijnen zijn antistolling?

Deze tabletten worden vaak voorgeschreven ter voorkoming van of na een arteriële trombose (hartinfarct, herseninfarct) of bij vaatlijden van de benen. Voorbeelden van deze tabletten zijn acetylsalicylzuur (Aspirine), clopidogrel (Plavix), ticagrelor (Brilique), prasugrel en persantin (Dipyridamol).

Is clopidogrel een antistollingsmiddel?

Clopidogrel zorgt ervoor dat bloed minder makkelijk samenklontert (antistollingsmedicijn). Hierdoor heeft u minder kans op trombose.

Hoe voorkom je vocht in de knie?

Bij een plots ontstaan van vocht in de knie kan het aangewezen zijn om de zwelling meteen tegen de gaan door de knie met ijs te bedekken. Let er wel op dat je het ijs niet rechtstreeks op de huid legt om de huid niet onnodig te beschadigen. Daarna zal je via rust de knie de tijd geven om “op adem te komen” en het herstelproces in te zetten.

Wat zijn de gevolgen van een maagzweer?

Verschijnselen bij een maagzweer. Een maagzweer geeft pijn in de bovenbuik. De pijn wordt vaak ‘s nachts erger en vermindert na het eten. U kunt ook last hebben van: brandend maagzuur; oprispingen (opboeren, waarbij de maaginhoud tot in de keel kan komen); een opgeblazen gevoel; misselijkheid; braken (zelden bloed);

Wat is de oorzaak van knievocht?

Een gezwollen, pijnlijk aanvoelende knie kan wijzen op de aanwezigheid van vocht in het kniegewricht. Overbelasting is maar een van de mogelijke oorzaken van het symptoom vochtophoping in de knie. Zowel bij het sporten als bij gewrichtsaandoeningen kan knievocht voor een vervelende, scherpe pijn zorgen, tezamen met een dikke, gezwollen huid.