Other

Kada je potrebno prihranjivanje maline?

Kada je potrebno prihranjivanje maline?

Obično se prihranjivanje maline obavlja u 3 navrata: najpre u proleće pred početak vegetacije, zatim početkom cvetanja, i na kraju pred sam početak berbe – ukoliko ima potrebe za to. Ukupne količine azotnih đubriva za navedena tri prihranjivanja obično iznose 400-500 kg/ha amonijum-sulfata ili nitromonkala, odnosno 200-250 kg/ha uree.

Kakva je prihrana maline u zemljištu?

Ishrana maline je veoma važna mera kada je uzgoj ove voćke u pitanju. Uz osnovno đubrenje, izvodi se i folijarna prihrana maline, odnosno prihrana maline preko lista. Đubrenje maline je neophodno, budući da su ovoj voćki neophodne velike količine organske mase u zemljištu.

Kako se koristi folijarna prihrana maline?

Dopunsko đubrenje maline, odnosno folijarna prihrana maline (prihrana maline preko lista) daje dobre rezultate, budući da se ovako može veoma brzo delovati u ishrani važnijim makro, a naročito mikroelementima.

Kako se radi prihranjivanje maline u toku vegetacije?

Prihrana maline se izvodi u nekoliko navrata u toku vegetacije, isključivo azotnim đubrivima. Obično se prihranjivanje maline obavlja u 3 navrata: najpre u proleće pred početak vegetacije, zatim početkom cvetanja, i na kraju pred sam početak berbe – ukoliko ima potrebe za to.